horeca

Horeca kassasystemen in 2022

Het juiste kassasysteem kiezen is belangrijk voor een horeca onderneming. De goedkoopste optie, die weinig transactiekosten heeft en wel de beste kenmerken heeft. Zo simpel is het nog niet. Welke kassasystemen zijn er, wat zijn de kosten en waar moet je op letten bij het selecteren van het juiste kassasysteem?

Welke kassasystemen zijn er?
Er zijn twee type kassasystemen aan elkaar te onderscheiden, de een is het moderne digitale kassasysteem, de ander de klassieke kassa’s. Beide kassasystemen zijn even belangrijk in de horecasector. Door de vele taken, waaronder boekhouden, worden er meer en meer moderne kassasystemen ontwikkelt. De moderne kassasystemen spatten uit door de bestel-, informatie-, en boekhoudsysteem en vereenvoudigen het aantal werk wat gedaan moet worden. Er zijn veel aanbieders die in verschillende dingen uitblinken.

Wat zijn de kosten van horeca kassasystemen?
De kosten van kassasystemen in de horecasector verschillen, de ene aanbieder verkoopt tegen een tarief per maand en andere aanbieders tegen een eenmalig bedrag. Een kassasysteem is meestal geen grote investering, maar je moet wel op bepaalde factoren letten bij het selecteren van het juiste kassasysteem.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een horeca kassasysteem?
Niet alle kassasystemen voor horeca zijn hetzelfde en het kiezen van de juiste leverancier kan lastig zijn. Het kiezen van het juiste kassasysteem voor je horeca onderneming is erg belangrijk. Om inzicht te geven om de juiste kassasysteem voor je onderneming te vinden, staan hieronder de vier factoren die het belangrijkst zijn bij het selecteren van een horeca systeem.

Servicekosten en voorwaarden
De servicekosten liggen ver van elkaar. Sommige aanbieders rekenen een maandelijkse vergoeding of een vergoeding per klant. Ook wordt aangeraden om goed de voorwaarden van de gewenste aanbieders door te lezen. Je wilt namelijk niet zomaar aan een meerjarig contract vast zitten, die ook nog hoge kosten met zich meebrengen wanneer je vroegtijd wilt beëindigen.

Tip: POS systeem horeca onmisbaar in elke horecazaak

Kenmerken
Het belangrijkste van de kassasystemen voor de horecasector is dat het systeem volledig is uitgerust om alles rechtstreeks vanuit een mobiele app te kunnen beheren, denk hierbij aan verkoopbeheer, voorraadbeheer, reserveringen en het bijhouden van personeel. Een iPad kassasysteem is een voorbeeld van het perfecte systeem die past bij deze kenmerken.

Gebruiksvriendelijkheid
De meeste systemen vereisen vaak geen technische kennis. Veel aanbieders bieden een demo van hun producten, zodat jij kennis kunt maken met hun producten. Dit wordt aangeraden, zo kun je zien of de aanbieder past bij jouw personeel en onderneming.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.