Restauranthostaria.nlRestauranthostaria.nl

    Abonneren op updates

    Ontvang het laatste creatieve nieuws van FooBar over kunst, design en business.

    Wat is heet

    4 soorten zaden als toevoeging aan jouw ontbijt

    February 24, 2023

    Onze handige tips en trucs over de soepketel 10 liter

    February 17, 2023

    Tips bij het zoeken van een restaurant Scheveningen

    February 17, 2023
    Facebook Twitter Instagram
    Wednesday, March 22
    Facebook Twitter Instagram
    Restauranthostaria.nlRestauranthostaria.nl
    • Home
    • Bier
    • Biologisch voedsel
    • Eten & Drinken
    • Fast Food
    • Gezond eten
    Restauranthostaria.nlRestauranthostaria.nl
    Keuken

    Duurzaamheid in de keuken

    Perpeture123By Perpeture123January 26, 2023No Comments3 Mins Read
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr WhatsApp Email
    Duurzaamheid
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Pinterest Email

    Duurzaamheid wordt op steeds meer levensgebieden doorgevoerd. Ook in de keuken kun je veel impact op het milieu maken door voor een duurzame keuken en keukenaccessoires te gaan. Welke keukens zijn duurzaam? Wat zijn duurzame keukenspullen? En hoe kun je duurzamer koken? Dat lees je in deze blog. 

    Een “groene” keuken

    Als je graag een milieubewuste keuken wilt, hoeft dit natuurlijk niet te betekenen dat je voor een groene keuken moet gaan. Hoe je wel een positieve impact maakt op het milieu? Door te kiezen voor speciaal FSC- of PEFC gecertificeerd hout. Hout met deze keurmerken nemen een bijzondere positie in bij het tegengaan van klimaatverandering. De bossen waar dit hout vandaan komt, worden goed beheerd en blijven gezond. Daardoor wordt er meer CO2 toegevoegd wat bijdraagt aan de gezondheid van mens, dier en milieu. 

    Naast speciaal gecertificeerd hout kun je ook kiezen voor andere natuurlijke materialen in de keuken. Zoals een keukenblad van ecobeton. De reguliere productie van beton stoot veel CO2 uit. Ecobeton stoot minder CO2 uit en maakt gebruik van duurzame ingrediënten. 

    Energiebesparend koken

    Bij een nieuwe keuken moet je ook kiezen voor een nieuwe kookplaat. Hoewel er in Nederland nog steeds veel op gas gekookt wordt, is een inductieplaat een veel duurzamere keuze. Een inductieplaat levert meer rendement op, omdat je bijna geen warmte verliest bij het koken op inductie. Daarnaast is koken op een inductieplaat sneller waardoor je minder energie nodig hebt bij het koken. Je kunt bijvoorbeeld twee liter water al in vijf minuten aan de kook brengen. Waar een keramische kookplaat over dezelfde klus minimaal tien minuten doet. 

    Water besparen

    Een ander onderdeel van de keuken waar je veel impact kunt maken, is de kraan. Warm water kost gemiddeld een minuut om uit de kraan te komen. Dit betekent dat er enorm veel water verspild wordt. Dit kun je voorkomen door een kleine boiler te installeren in de keuken. Deze boiler voorziet je snel van warm water, waardoor je aanzienlijk minder water verspild. Wil je echt impact maken, dan kun je kiezen voor een kokendwaterkraan. Deze kraan heeft een functie waarbij je direct kokend water tot je beschikking hebt. Zo gebruik je precies het water wat je nodig hebt voor een pan pasta of een glas thee. 

    Duurzame accessoires

    De keukenaccessoires kunnen ook bijdragen aan een duurzame keuken. Kies bijvoorbeeld voor snijplanken met het FSC- of PEFC keurmerk. Of investeer in keramische pannen. Een keramische pannenset houdt de warmte langer vast en verdeelt de warmte beter. Daardoor is er minder energie nodig om het eten te bereiden. Extra bijkomend voordeel van keramische pannen: de productie van keramische pannen kost veel minder energie waardoor de CO2-uitstoot tot wel 60 procent vermindert.

    Ook het servies kan een stuk duurzamer door te kiezen voor bamboe servies. Bamboe servies is biologisch afbreekbaar en voedselveilig. Daarnaast is ieder serviesstuk uniek, omdat ieder stuk bamboe hout ook uniek is.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr WhatsApp Email
    Perpeture123
    • Website

    Add A Comment

    Leave A Reply Cancel Reply

    Toprecensies

    4 soorten zaden als toevoeging aan jouw ontbijt

    By Perpeture123February 24, 2023

    Lijnzaad Een klein, plat bruin zaadje afkomstig van de vlasplant. Waar lijnzaad vroeger gebruikt werd…

    Onze handige tips en trucs over de soepketel 10 liter

    By Perpeture123February 17, 2023

    Professionele soepketels zijn handige ketels voor ieder horecabedrijf dat warme soepen maakt en serveert. Ze…

    Tips bij het zoeken van een restaurant Scheveningen

    By Perpeture123February 17, 2023

    Een weekendje weg naar een leuke stad in het buitenland is natuurlijk heel erg leuk.…

    Duurzaamheid in de keuken

    By Perpeture123January 26, 2023

    Duurzaamheid wordt op steeds meer levensgebieden doorgevoerd. Ook in de keuken kun je veel impact…

    Onze keuzes

    4 soorten zaden als toevoeging aan jouw ontbijt

    February 24, 2023

    Onze handige tips en trucs over de soepketel 10 liter

    February 17, 2023

    Tips bij het zoeken van een restaurant Scheveningen

    February 17, 2023

    Duurzaamheid in de keuken

    January 26, 2023
    Over ons
    Over ons

    Voeding brengt mensen op veel verschillende niveaus bij elkaar. Het is de voeding van de ziel en het lichaam; het is echt liefde.

    Archieven
    • February 2023
    • January 2023
    • February 2022
    • January 2022
    • December 2021
    • November 2021
    • October 2021
    Recente berichten
    • 4 soorten zaden als toevoeging aan jouw ontbijt
    • Onze handige tips en trucs over de soepketel 10 liter
    • Tips bij het zoeken van een restaurant Scheveningen
    • Duurzaamheid in de keuken
    • 4 voordelen van een groothandel voor jouw bedrijf
    Facebook Twitter Instagram Pinterest Vimeo YouTube
    © 2022 www.restauranthostaria.nl Alle rechten voorbehouden.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.