Strooi pijnboompitten over je verse pasta pesto, cashewnoten door rijstgerechten of meng een handje noten door de havermoutpap. Noten zijn er in verschillende soorten, kleuren en smaken en je kunt eindeloos combineren met variaties. Noten zijn smaakvol en zorgen voor een vol gevoel. Win-win dus. In dit blogartikel kun je lezen welke soorten noten jij de volgende keer kunt toevoegen aan je gerechten.
Pijnboompitten
Pijnboom pitten zijn een populaire notensoort en wordt bij veel verschillende gerechten gegeten. Een carpaccio is tegenwoordig niet meer compleet zonder pijnboompitten en in je versgemalen pesto kan dit nootje ook niet meer ontbreken. Salades, bijvoorbeeld caprese worden ook vaak afgetopt met een laagje van deze pitjes, die een lichte harssmaak hebben. Een tipje is om de nootjes kort te roosteren in de pan, zodat ze lichtbruin aanbakken. Houdt de pan in de gaten, want ze branden snel aan. Je kunt deze kopen in de supermarkt of bij een webshop voor noten.
Cashewnoten
Deze notensoort is een zaadje wat afkomstig is van de kasjoeboom. Cashewnoten zijn populair om te eten bij rijstgerechten met groenten en kip, voor een extra bite. Maar ook als hartige snack voor tussendoor wordt deze noot vaak gegeten. Ze kunnen gebakken worden in olie, worden geroosterd of ze krijgen een coating van suiker. Cashewnoten worden ook gebruikt in dips, sauzen en spreads, vanwege de romige smaak. Denk bijvoorbeeld aan pesto, hummus of een komkommer-cashew dip.
Walnoten
Walnoten hebben een zoete smaak. Aan het bruine vliesje van de walnoot, kan soms een ietwat bittere smaak zitten. Mocht je hier niet van houden, kun je deze simpel verwijderen., Als je zin hebt om met weinig ingrediënten te koken, zijn walnoten een goede basis. Vermaal de noten in de keukenmachine en gebruik ze bijvoorbeeld door je pastasaus. Walnoten worden ook vaak toegevoegd aan ontbijtgerechten, door een handje walnoten aan je warme havermoutpap toe te voegen, zorg je voor een lekkere crunchy bite.
Pistachenoten
Deze noot zul je kennen als smaak voor roomijs, waar hij lichtzoet is. Ook wordt hij verwerkt in chocolade en bonbons. Pistache wordt veel gebruikt en verwerkt in gebakjes, taarten en ook in koekjes zie je dit nootje vaak terug. De smaak van pistache wordt vaak gecombineerd met rood fruit als frambozen en aardbeien.
Zoals je hebt gelezen, kun je noten voor veel verschillende gerechten inzetten. Van pistache gebakjes tot het maken van cashew spreads en dips. Waar wacht je nog op? ren naar de winkel en haal de verschillende soorten noten in huis.