kruiden

10 populaire kruiden voor worst

Hier zijn een verzameling kruiderijen die synoniem zijn geworden met worst.

  1. Zout en peper

De gouden standaard in alle kookkunst, tenzij je op een zoutbeperkt dieet bent. Zout en peper blazen leven in elk gerecht, en brengen het van smaakloos tot heerlijk. Van soepen tot biefstuk, aardappelchips tot geroosterde groenten, en alles daar tussenin, ze smaken bijna altijd beter.

Zout is enorm belangrijk bij het maken van worsten. Het is niet alleen een smaakmaker. Het vergroot ook de smaak van de andere ingrediënten en helpt bij het malser maken van het vlees.

  1. Knoflook

Knoflook is nauw verwant met de ui en is er in vele formaten: vers of gedroogd, in blokjes gesneden, gehakt, korrels of poeder. Pikant en vol van smaak is knoflook een huishoudstandaard naast zout en peper. Zijn pittige smaak wordt zachter en zoeter bij het koken.

  1. Gember

Gember was een van de eerste specerijen die ingevoerd werden tijdens de specerijenhandel. Het werd gebruikt door Griekse en Romeinse oude beschavingen omdat het een krachtige stoot geeft in de keuken. Na één hap kun je zien waarom deze hete, aromatische specerij een topper is bij het maken van worst. Wil je konijnenworst maken, dan is gember je go to specerij.

  1. Tijm

Een lid van de muntfamilie is een groenblijvend kruid dat veel gebruikt wordt in de keuken. In Egypte werd het gebruikt bij het balsemen en in de baden van de Grieken! Met zijn kenmerkende smaak en aroma zorgt het voor een heerlijk mediterraans geïnspireerd zelfgemaakt worstje met feta.

  1. Salie

Een groenblijvende struik uit de muntfamilie die overal in het Middellandse Zeegebied in overvloed groeit. Het vormt een perfect compliment voor een boeren- of ontbijtworst met varkens- of kalkoenvlees. Wat dacht je van een worst van kalkoen, salie en broodvulling?

  1. Chilipoeder

Wil je wat pittige opwinding toevoegen aan je volgende worstcreatie? Wat dacht je van een pittige Italiaanse worst met een stevige scheut chilipeper? Chilipeper komt oorspronkelijk uit Mexico en wordt wereldwijd veel gebruikt in de keuken. Probeer op je volgende taco avond pittige Mexicaanse worstjes geserveerd in een zachte taco.

Tip: kruiden bestellen

Hoe worst kruiden

Chilipeper geeft worst een heerlijke smaakklap.

  1. Peterselie

Wijdverbreid gebruikt in de keuken en ook als garnering die we meestal naar de zijkant van het gerecht duwen en negeren. Het bevat vele soorten met wisselende smaken. Geef het bij je volgende diner voor twee een centrale plaats door het in een visworstje te verwerken.

  1. Venkelzaad

Een bloeiende plant die verwant is aan de wortel en naar anijs smaakt. Venkel is een rijke bron van eiwitten, vitaminen en mineralen die een flinke portie koolhydraten bevatten. Als je varkens- of rundvlees gebruikt, is venkelzaad een perfecte toevoeging aan je volgende milde Italiaanse worstrecept.

Uitgelicht: Breed assortiment kruidenmixen voor worst

  1. Ui

Een groente die verwant is aan knoflook en handig is bij de jacht op vampieren. In blokjes gesneden of gedroogd, complimenteert ui bijna elk zelfgemaakt worstrecept. Wat dacht je van een draai aan de traditionele worst, paprika en uien op een broodje?

  1. Paprika

De gemalen specerij van de gedroogde rode vrucht van de Capsicum Annuum. Paprika biedt pittigheid die varieert van mild tot zeer heet. Dit ingrediënt is populair in de Hongaarse keuken. Ook kun je gemalen rundvlees, fijngehakte bietjes, paprika en een paar andere ingrediënten combineren om er bordeaux soep van te maken, gerold tot een worst!

Een paar klassieke worstsmaken om te proberen

– Hongaars: Paprika en karwij

– Italiaans: tomaat, basilicum, knoflook

– Indiaas: gember, kerrie, ui, knoflook

Conclusie

Als je op zoek bent naar het maken van de perfect smakende worst, bieden kruiden je het ticket. Het mengen van kruiden en specerijen kan eindeloze mogelijkheden bieden.

Heb je vanavond zin in Afrikaans eten? Probeer eens pittige Afrikaanse worst te maken van gemalen pinda’s en kip, zout, peper, ui, knoflook, gember, zoete aardappel, tomaat, tijm en cayenne. Omhuld en geserveerd over rijst, biedt het een smakelijke, bevredigende en unieke manier om zelfgemaakte worst te serveren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.